Πολιτική Απορρήτου

Προστασία Δεδομένων
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σεβόμενοι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, η COPUTER.gr, ιδιοκτήτρια εταιρεία του διαδικτυακού τόπου www.computer.gr διατηρεί τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυστηρά απόρρητες και μη προσβάσιμες σε οποιοδήποτε πρόσωπο δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία της παραγγελιοληψίας και συναλλαγής.
Για την είσοδο σας στο B2B site, www.computer.gr ρησιμοποιείτε δύο συνθηματικά, το Username (email) και τον Κωδικό (Password). Σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάζετε τον Κωδικό (Password) όσο συχνά επιθυμείτε και θα σας συνιστούσαμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων κωδικών.
Η Computer.gr δε δύναται να μεταβιβάσει τα εν λόγω στοιχεία σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του www.computer.grr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις του ελληνικού (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000) και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ).
1. Ταυτότητα της Computer.gr
Εάν έχετε απορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία.
Computer.gr – Σκαρλάτος Αθανάσιος
21 Ιουνίου 164, Κιλκίς
61100, Κιλκίς
Τηλέφωνο: +302341026091
E-mail: info@computer.gr
Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια δεδομένων στο info@computer.gr
2. Τι πληροφορίες συλλέγουμε;
Μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας ανώνυμα.
Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε στον ιστότοπό μας, θα υποβληθούν σε επεξεργασία οι εξής κατηγορίες δεδομένων του λογαριασμού σας:
“Δεδομένα λογαριασμού”
Όταν δημιουργείτε τον προσωπικό σας λογαριασμό στον ιστότοπό μας, καταχωρήσετε μια παραγγελία, εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter μας ή απαντήσετε σε μια έρευνα, συλλέγονται τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομα σας, το όνομα της εταιρείας, διεύθυνση, τηλεφωνικός αριθμός , ΑΦΜ, προτιμώμενη γλώσσα συστήματος, αριθμός παραγγελίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δεκτών τιμολογίου και στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού.
“Δεδομένα που παράγονται από το σύστημα”
Το σύστημα δημιουργεί και αποθηκεύει αυτόματα μεταδεδομένα με βάση άλλους τύπους δεδομένων, π.χ .:
· Δεδομένα συνδρομής, όπως η ημερομηνία έναρξης, η τελευταία ημερομηνία τιμολόγησης και το αποτέλεσμα μιας υποχρεωτικής επικύρωσης αριθμού ΦΠΑ. Τα εκδοθέντα τιμολόγια αποθηκεύονται έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τυχόν εκδοθέντα τιμολόγια από το διαχειριστή υπηρεσιών..
Θα ενημερωθείτε από τη Computer.gr σχετικά με τις αλλαγές της λειτουργίας της πλατφόρμας, όπως η εφαρμογή πρόσθετων λειτουργιών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν εγγραφείτε στο newsletter της Computer.gr από τη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας.
3. Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες από τα δεδομένα σας;
Οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους σκοπούς:
3.1. Για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας (οι πληροφορίες θα βοηθήσουν την COMPUTER.GR να ανταποκριθεί καλύτερα στις ατομικές σας ανάγκες).
3.2. Για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.
3.3. Για να σας αναγνωρίσουμε ως συμβαλλόμενο μέρος.
3.4. Για την είσοδο (login) στον λογαριασμό σας στο www.Computer.gr
3.5. Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
3.6. Για να επιτρέψετε στην computer.gr να εκδίδει έγκυρα τιμολόγια και να επεξεργάζεται συναλλαγές (οι πληροφορίες σας δεν θα πωλούνται, θα ανταλλάσσονται, θα μεταφέρονται ή θα παρέχονται σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο, χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εκτός από το ρητό σκοπό της παράδοσης της ζητούμενης υπηρεσίας )
3.7. Για να ενεργοποιήσετε τον αυτοματοποιημένο χειρισμό των συνδρομών.
3.8. Για να στέλνονται περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχετε για την επεξεργασία παραγγελιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή πληροφοριών και ενημερώσεων σχετικά με την παραγγελία σας, πέραν της λήψης περιστασιακών εταιρικών ειδήσεων (εάν γίνονται αποδεκτές), ενημερώσεων, σχετικού προϊόντος ή υπηρεσίας πληροφορίες κ.λπ.)
Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας από τη λήψη ενημερωτικών emails ή ακόμη και να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο website μας.
4. Νομική βάση
4.1. Γενικός κανονισμός προστασίας δεδομένων της ΕΕ (GDPR)
Η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται είτε στη συγκατάθεσή σας είτε σε περίπτωση που η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβετε μέτρα κατά την παραγγελία σας πριν από τη σύναψη μιας σύμβασης, βλέπε GDPR art. 6(1)(a)-(b).
Εάν η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στη ρήτρα 1 ή μέσω του ιστότοπου μας.
Για να συνάψετε σύμβαση σχετικά με την αγορά προϊόντων/υπηρεσιών της computer.gr , πρέπει να μας δώσετε τα απαιτούμενα προσωπικά δεδομένα. Αν δεν μας παράσχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, δεν θα είναι δυνατή η συναλλαγή με την εταιρεία μας.
4.3. Ηλεκτρονική προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών
Η computer.gr συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του νόμου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο. Δεν συλλέγουμε σκόπιμα πληροφορίες από άτομα κάτω των 16 ετών. Η ιστοσελίδα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες απευθύνονται σε άτομα ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών ή μεγαλύτερα.
5. Πώς προστατεύουμε τις πληροφορίες σας;
Η Computer.gr υλοποιεί τα ακόλουθα τεχνικά, φυσικά και οργανωτικά μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων από τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή τυχαία απώλεια, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση, αποκάλυψη ή πρόσβαση και έναντι όλων των άλλων παράνομων μορφών επεξεργασίας.
5.1. Διαθεσιμότητα
Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τις εκτεταμένες δυνατότητες του περιβάλλοντος cloud για να εξασφαλίσει υψηλή διαθεσιμότητα, όπως πλήρης πλεονασμός, εξισορρόπηση φορτίου, αυτόματη κλιμάκωση χωρητικότητας, συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων
5.2. Ακεραιότητα
Για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα, όλες οι διελεύσεις δεδομένων κρυπτογραφούνται ώστε να συμμορφωθούν με τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των δεδομένων. Π.χ. όλες οι πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας που παρέχονται διαβιβάζονται μέσω τεχνολογίας Secure Socket Layer (SSL) και στη συνέχεια κρυπτογραφούνται στη βάση δεδομένων του παροχέα πύλης πληρωμών μας μόνο για να είναι προσβάσιμες από εκείνους που έχουν εξουσιοδότηση πρόσβασης σε τέτοια συστήματα και οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν εμπιστευτικές πληροφορίες.
5.3. Εμπιστευτικότητα
Όλο το προσωπικό υπόκειται σε πλήρη εμπιστευτικότητα, υπογράφοντας Δήλωση εμπιστευτικότητας και όλοι οι υπεργολάβοι και οι υπεργολάβοι υποχρεούνται να υπογράψουν Δήλωση εμπιστευτικότητας, εάν η πλήρης εμπιστευτικότητα δεν αποτελεί μέρος της κύριας συμφωνίας μεταξύ των μερών.
Η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα είναι εφικτή μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό και είναι δυνατή μόνο μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Η πρόσβαση στα δεδομένα σε μια βάση δεδομένων, είναι εφικτή μόνο όταν ο αριθμός IP του προσώπου που έχει πρόσβαση στα δεδομένα, έχει εξουσιοδοτηθεί ώστε να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση.
Οι συσκευές που έχουν δικαίωμα να αποθηκεύουν προσωρινά προσωπικά δεδομένα φυλάσσονται πάντα σε ασφαλές και κλειδωμένο μέρος, εκτός από όταν είναι σε χρήση και υπό συνεχή εποπτεία. Τα προσωπικά δεδομένα δεν αποθηκεύονται ποτέ σε φορητά μέσα όπως USB flash drives ή DVD.
5.4. Διαφάνεια
Η Computer.gr θα σας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για αλλαγές στις διαδικασίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών και πολιτικών. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το πού και πώς αποθηκεύονται, ασφαλίζονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα. Η Computer.gr θα παρέχει επίσης τις περιλήψεις των ανεξάρτητων ελέγχων της Υπηρεσίας.
5.5. Απομόνωση
Η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα είναι αποκλεισμένη από προεπιλογή, χρησιμοποιώντας πολιτική μηδενικών προνομίων. Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα περιορίζεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό.
5.6. Η δυνατότητα παρέμβασης
Η Computer.gr παρέχει τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, παρεμπόδισης και αντίρρησης, παρέχοντας ενσωματωμένες λειτουργίες διαχείρισης δεδομένων στη σελίδα του λογαριασμού σας στον ισότοπο της.
5.7. Παρακολούθηση
Η Computer.gr χρησιμοποιεί report ασφαλείας για την παρακολούθηση των προτύπων πρόσβασης και για την ταυτοποίηση και τον περιορισμό των πιθανών απειλών. Οι διοικητικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο σύστημα, καταγράφονται ώστε να παρέχουν πληροφορίες εάν διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται μη εξουσιοδοτημένες ή τυχαίες αλλαγές.
Η απόδοση και η διαθεσιμότητα του συστήματος παρακολουθούνται τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές υπηρεσίες παρακολούθησης.
5.8. Ειδοποίηση παραβίασης προσωπικών δεδομένων
Σε περίπτωση που διακυβεύονται τα δεδομένα σας, η Computer.gr θα ειδοποιήσει εσάς και τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές εντός 72 ωρών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πληροφορίες σχετικά με την έκταση της παραβίασης, τα επηρεαζόμενα δεδομένα, τις τυχόν επιπτώσεις στην υπηρεσία και το σχέδιο δράσης της Computer.gr για τη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση των δεδομένων και για τον περιορισμό τυχόν επιζήμιων επιπτώσεων στα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα.
Ως "παραβίαση προσωπικών δεδομένων" νοείται η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί στην τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που μεταδίδονται, αποθηκεύονται ή τυγχάνουν άλλης επεξεργασίας σε σχέση με την παροχή της Υπηρεσίας.
7. Αναφέρουμε πληροφορίες σε εξωτερικούς φορείς;
Η Computer.gr δεν πωλεί, δεν εμπορεύεται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο μεταβιβάζει σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με προσωπικά δεδομένα ταυτοποίησης.
Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται αξιόπιστα τρίτα μέρη ή υπεργολάβοι που μας βοηθούν στη λειτουργία του δικτυακού μας τόπου και της επιχείρησής μας ή στην εξυπηρέτησή σας. Αυτά τα αξιόπιστα μέρη ενδέχεται να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία βάσει της ανάγκης να γνωρίζουν και είναι υποχρεωμένα να υπογράφουν Δήλωση εμπιστευτικότητας και να διατηρούν τα στοιχεία σας εμπιστευτικά και μόνο για το διάστημα που απαιτείται.
Μπορούμε επίσης να διαθέσουμε δεδομένα σας όταν πιστεύουμε ότι η ενέργεια είναι σύμφωνη με το νόμο, ή προστατεύει τα δικαιώματα, την ιδιοκτησία ή την ασφάλεια την δική μας ή άλλων. Επιπλέον, μπορεί να παρέχονται σε τρίτους πληροφορίες οι οποίες δεν ταυτοποιούν πρόσωπα, για λόγους διαφήμισης, μάρκετινγκ ή άλλους σκοπούς.
7. Νομικά απαιτούμενη αποκάλυψη
Η Computer.gr δεν αποκαλύπτει τα δεδομένα του πελάτη στην υπηρεσία επιβολής του νόμου παρά μόνο όταν έχει δοθεί εντολή από εσάς ή όπου απαιτείται από το νόμο. Όταν οι κυβερνήσεις κάνουν μια νόμιμη απαίτηση για δεδομένα πελατών από την Computer.gr, η Computer.gr περιορίζει την αποκάλυψη. Η Computer.gr θα εκδώσει συγκεκριμένα δεδομένα μόνο βάσει της σχετικής νομικής απαίτησης.
Εάν υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα δεδομένα σας, η Computer.gr θα σας ειδοποιήσει αμέσως και θα σας παράσχει ένα αντίγραφο της απαίτησης, εκτός αν αυτό απαγορεύεται από τον νόμο.
8. Third party links
Ενίοτε, κατά την κρίση μας, μπορούμε να συμπεριλάβουμε ή να προσφέρουμε προϊόντα ή υπηρεσίες τρίτων στον ιστότοπό μας. Αυτές οι τοποθεσίες τρίτων έχουν ξεχωριστές πολιτικές απορρήτου. Επομένως, δεν έχουμε καμία ευθύνη ή ευθύνη για το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες αυτών των συνδεδεμένων ιστότοπων. Παρ 'όλα αυτά, επιδιώκουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της ιστοσελίδας μας και να υποδεχτούμε οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με αυτές τις ιστοσελίδες.
9. Πού αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα μεταφερθούν, αποθηκευτούν και/ή ανακτηθούν από την Computer.gr, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
9.1. Θέση προσωπικών δεδομένων
Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων και αρχεία σε ιδιόκτητους server της Computer.gr. Οι servers βρίσκονται σε χώρους της Computer.gr ή σε cloud vendors εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.
Για τις βάσεις δεδομένων παίρνουμε back up ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να είναι δυνατή η επαναφορά εντός μιας εύλογης.Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται στην ίδια γεωγραφική θέση με τη βάση δεδομένων.
9.2. Εγκατάσταση λογισμικού στο σύστημα του πελάτη
Δεν απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού για τη χρήση της υπηρεσίας. Η υπηρεσία προστατεύεται από σύστημα εισόδου με κωδικό και είναι προσβάσιμη μέσω ενός τυπικού προγράμματος περιήγησης στο Web, χρησιμοποιώντας αυτόματα μια κρυπτογραφημένη σύνδεση https για όλες τις επικοινωνίες μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή της, για να προστατεύονται τυχόν δεδομένα κατά τη μεταφορά τους.
10. Πρόσβαση, φορητότητα δεδομένων, μετανάστευση και μεταφορά βοήθειας
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να λάβετε επιβεβαίωση από την Computer.gr ως προς το εάν θα υποβληθούν σε επεξεργασία τα προσωπικά σας δεδομένα.
Μπορείτε να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή ένα πλήρες αντίγραφο δεδομένων, το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε σε άλλον ελεγκτή των δεδομένων. Τα δεδομένα σας θα παραδοθούν από την Computer.gr εντός 10 εργάσιμων ημερών, ως αρχεία υπολογιστικών φύλλων σε μορφή Microsoft Excel. Οι λογικές σχέσεις μεταξύ συνόλων δεδομένων θα διατηρηθούν με τη μορφή μοναδικών αναγνωριστικών. Απαιτείται να πληρώσετε € 1.000 + ΦΠΑ για κάθε παραγγελία αντιγραφής δεδομένων.
11. Αίτημα για διόρθωση, περιορισμό ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
11.1. Διόρθωση
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απαιτήσετε, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν, βλ. ρήτρα 5.6.
11.2. Περιορισμός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε από την Computer.gr να περιορίσει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων όταν ισχύει ένα από τα ακόλουθα:
α. εάν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και για μια περίοδο έως ότου η Computer.gr επαληθεύσει την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων.
β. αν η επεξεργασία είναι παράνομη και αντιτίθεται στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων και απαιτείτε τον περιορισμό χρήσης του, ή
γ. εάν η Computer.gr δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά απαιτούνται από εσάς για την ίδρυση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.
11.3. Διαγραφή
Μπορείτε να ζητήσετε την χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που αφορούν εσάς, και την Computer.gr.